Bedevaart naar Banneux

 

Gaat u ook met ons mee op bedevaart naar Banneux?

Ook dit jaar gaan we weer naar Banneux. Banneux, de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Het is de plaats waar Maria in 1933 is verschenen aan Mariette Beco. Nu hoor ik u al zeggen: maar dat is niets voor mij, ik heb al genoeg aan mezelf. Juist tegen u wil ik zeggen: het is goed om nu me te gaan. Dit is juist wel iets voor u. We gaan vijf dagen, met een arts, verpleegkundigen, brancardiers en vele vrijwilligers in ons midden, om het u zo aangenaam mogelijk te maken. U hoeft niet te sjouwen met uw koffer. Indien u dat wenst wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, met het eten en drinken en met het naar bed gaan. In Banneux zijn er voldoende rolstoelen en rollators aanwezig. En dat alles voor een prijs van €305, =.
U stapt in uw eigen regio in de bus. Alles wordt voor u geregeld. Als u dat wenst gaat er iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje.
In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag een Eucharistieviering. Maar ook het bidden van een kruisweg, de viering met handoplegging en samen naar de Bron gaan, de weg die Maria wees aan Mariette Beco en samen hulde brengen tijdens de lichtprocessie. We gaan met eigen priesters, zodat alle vieringen in het Nederlands zullen verlopen. Telkens met onze eigen groep mensen. Wordt het u even te veel, dan doet u gewoon even niet mee. Er is voldoende tijd voor ontspanning. U bent daar vrij in.

In 2018 gaan we van 25 t/m 29 mei, maar ook van 31 augustus  t/m  4 september. Er zijn mensen die elk jaar meegaan. Ook zij nodigen u van harte uit.
Voor de bedevaart van 25 t/m 29 mei graag zo spoedig mogelijk.

De tweedaagse bedevaart is in 2018 op:

zaterdag 29 en zondag 30 september.

voor deze bedevaart bedragen de kosten met 2 personen op 1 kamer:
€ 140,00 p.p. Wilt u een kamer alleen dan kost het € 160,00 per persoon.
Een annuleringsverzekering is mogelijk, kosten 2 persoonskamer € 9.00
en voor eenpersoonskamer € 10.65.
Het overnachtingshotel Schaepkens van St.Fijt Valkenburg. Bezoek aan Mariagrot. De schnitzel op de terugreis met koffie en brood kost € 10,00 p.p.

meer informatie en opgave :
Marry Kogelman  Grotestraat 150 Nijverdal   Tel: 0548-622 008

Wilma Luttenberg-Ruiter Nieuwstraat 33 Nijverdal    Tel: 0548- 614 658

Of bij de secretaris van het Banneux comité:
Bert Elferink, Deurningerstraat 21 7561 RN  Deurningen Tel 074 -7370 100.

 

Klik hier om naar Innovatief pastoraat te gaan