Stabat Mater

19-03-2018

Stabat Mater
Na eclatante successen in de regio brengt het koor Ad Fundum uit Bornerbroek voor het 3e jaar het Stabat Mater van Karl Jenkins ten gehore. Deze keer in de H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor.
Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten over de Moeder Gods in haar verdriet om de gekruisigde Christus. Het is genoemd naar de eerste woorden van het gedicht Stabat Mater dolorosa (De Moeder Gods stond bedroefd).
Het Stabat Mater is door vele componisten op muziek gezet; Karl Jenkins schreef zijn Stabat Mater in een eigentijdse klassieke stijl. De zang is in Latijn, Engels en soms Hebreeuws, Aramees en Grieks.
Het koor Ad Fundum uit Bornerbroek heeft het Stabat Mater vertaald naar onze tijd; met dit concert wil het koor een maatschappelijke boodschap uitdragen.
Ad Fundum heeft gekozen voor de compositie van Karl Jenkins, de vertaling van de Latijnse teksten door Willem Wilmink en aansprekende beelden, die we dagelijks via de media te zien krijgen.
Ad Fundum is een koor van 28 dames en heren onder de muzikale leiding van pianist en arrangeur Hans Barkel. Het koor ontstond bijna 50 jaar geleden als jongerenkoor van de St. Stephanus in Bornerbroek.
23 maart 20.30 u. H.H. Petrus en Pauluskerk, Hengevelderstraat 24, Goor
Kaarten kosten € 15,00 en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera: Grotestraat 135, de Wereldwinkel, Grotestraat 68, beide in Goor en via de website www.adfundumzingt.nl. Ook is het mogelijk om voor de voorstelling de kaarten in de H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor te kopen.
Noot voor de redactie: meer info is op te vragen bij mevrouw A. Schreijer-Oude Wesselink, telefoonnummer 074-273480