St Stephanuskoor ontvangt stadspenning

12-02-2017


Zaterdagavond 11 februari 2016, aan het eind van de weekendviering, ontving het Sint Stephanuskoor uit Bornerbroek de Stadspenning van de gemeente Almelo.

De stadspenning met bijbehorende oorkonde werd uitgereikt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Koor. (100 jaar heren en 50 jaar dames om exact te zijn) De penning werd uitgereikt door burgemeester Arjen Gerritsen en wethouder Irene ten Seldam en werd in ontvangst genomen door koorlid en voorziter Herman Holtkamp.
De burgemeester refereerde in zijn toespraak dat de stadspenning wordt uitgereikt aan degenen die zich onderscheidend verdienstelijk maken. Voor het St. Stephanuskoor is dit zeker van toepassing daar zij al 100 jaar zich inzetten met hun gezangen bij vieringen. En dat niet alleen, Ook zingen zij in verzorgingshuizen, ziekenhuizen, verpleeghuizen enz. Daarmee aangevend dat zij ook sociaal zeer betrokken zijn. Het koor bestaat momenteel nog uit 29 leden. In 2016 zijn helaas vier actief zingende leden overleden. Zij zouden heel graag nieuwe leden willen verwelkomen. Dus jonge mensen die graag zingen zijn van harte welkom bij ons koor.
Ze repeteren op de dinsdagavond om 19.30 uur in de Stefanuskerk.
Na afloop werd er onder het genot van een kop koffie nog even gezellig nagepraat.

Foto's van de uitreiking zijn te vinden bij de fotogalerij op de pagina Bornerbroek van deze website of KLIK HIER