Activiteiten

Inzameling Kleding op zaterdag 6 mei - 00:00

16-04-2023 - Nijverdal

 

 

Op zaterdag 6 mei a.s. kunt u in Nijverdal  weer kleding en schoenen inleveren bij de R.K. Kerk aan de Grotestraat 150.
De vrijwilligers zijn van 10.00 tot 13.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. Al ruim 55 jaar zet Stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zich in om middels het inzamelen van kleding en schoenen gelden te generen voor o.a. de (nood)hulpprojecten van Cordaid. Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Wat mag u allemaal inleveren?  U kunt  behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan. Met uw donatie Investeren wij in een betere  zorg voor zwangerschap en geboorte in Ethiopië. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden. Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.        

Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie,
de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd?

Ga dan naar www.cordaid.org  of
informeer bij de lokale afdeling van Sam’s Kledingactie: bennie.schrijver.mail@gmail.com