Activiteiten

Theater in het Centrum - 20:00

10-06-2022 - Nijverdal

Op 10 juni wordt in Het Centrum te Nijverdal de theatervoorstelling:
Zie de mens opgevoerd.

Hiervoor wordt de kerkzaal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt het Samenwerkingsverband van Diaconieën en Caritasverenigingen in de Gemeente Hellendoorn. 

Zie de mens wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Deze is genoemd naar de in diepe armoede geboren Franse priester Joseph Wresinski (1917-1988). Hij heeft zich zijn hele leven ingezet voor de bestrijding van armoede. Cultuur was een van de middelen die hij daar bij inzette. Een bekende uitspraak van hem is Armoede maakt mensen tot slaaf. Kennis, kunst en spiritualiteit maakt mensen vrij. 

Zie de mens wordt voor u gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder.

Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft. 

Naast dat Zie de mens een bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

Waar:                 Het Centrum
Adres:               Constantijnstraat 7A, 7442 MC Nijverdal
Wanneer:          Vrijdag 10 juni om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)
Kosten:             Gratis. Vrije gift na afloop
Aanmelden:      Reserveer hier uw ticket: wresinskicultuur.nl/aanmelden