Activiteiten

Dorcas voedselactie - 00:00

29-12-2021 - Nijverdal

De Dorcas Voedselactie is er voor mensen zoals de 81-jarige Drande uit Albanië. Zij moet rondkomen van haar kleine pensioen van 45 euro. Daar moet ze alles van betalen. Ook haar medicijnen die ze moet gebruiken voor haar hartproblemen. Bij Drande in huis woont haar zoon en zijn gezin.
Drande en haar familie krijgen een voedselpakket van Dorcas. Dat is belangrijk, vooral in die wintermaanden als er geen groente verbouwd kan worden. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, maar ook met verse, lokale producten. Dit kan omdat het voedsel dankzij het  ingezamelde geld in de landen zelf kan worden ingekocht (Albanië, Moldavië, Oekraïne, Roemenië).

De Dorcas Voedselactie wordt i.v.m. de verscherpte coronaregels langer gehouden en wel tot eind december in Nijverdal gehouden. Ook dit jaar op een aangepaste wijze. Dus geen inzameling van voedselproducten. Bij de kassa’s van de supermarkten (Jumbo, Aldi en COOP Smidsweg) zullen  kleurplaten met QR-codes  liggen, waarmee u, thuis of ter plekke, kunt doneren.

U kunt ook bijdragen door te geven via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas o.v.v. Voedselactie.

Wij werken aan een gezonde toekomst. Dat doen we niet alleen voor het gezin van Drande, maar voor duizenden andere families in Oost-Europa. Geef daarom voor voedsel. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Op www.dorcasvoedselactie.nl  vindt u meer informatie over de actie en kunt u antwoord vinden op de veel gestelde vragen.
Voor informatie over de lokale actie kunt u contact opnemen met:

Marcel Ticheler, telefoon 06-286 056 12.