Filmavod: Nebraska

22-10-2016

Tragikomedie waarin een oude vader met zijn vervreemde zoon naar Nebraska reist voor een hoofdprijs waar hij volgens een foldertje recht op heeft

De licht dementerende Woody denkt met een reclamefoldertje een geldprijs van 1 miljoen dollar te hebben gewonnen . Om het geld te incasseren wil hij een meer dan duizend kilometer lange reis maken van Montana naar Nebraska. Zijn vrouw verklaart haar narrige echtgenoot voor gek, maar omdat Woody niet op andere gedachten te brengen is, besluit zoon David om hem toch maar te vergezellen. Onderweg komen vader en zoon nader tot elkaar. Tijdens een tussenstop in het stadje waar Woody’s familie woont, wordt hij onthaald als een grote prijswinnaar. De ontmoeting met allerlei oude bekenden leidt tot heel wat tragikomische situaties.

Dit tragikomische drama van Alexander Payne werd genomineerd voor maar liefst zes Oscars.

Een prachtige film die u zeker niet mag missen. Op donderdag 24 november  om 19.30 uur gaan we samen kijken naar deze film. U bent van harte welkom in het parochieel centrum in Enter. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Een vrije gift is welkom.

Opgave voor dinsdag 22 november bij secretariaat@sintmarcellinus.nl of telefonisch tel. 0547-381386 (alleen op de maandagen telefonisch bereikbaar)