Top 2000 viering Tubbergen

08-01-2017

Basiliek in Tubbergen tot laatste plek gevuld voor Top 2000-viering

De allereerste Top 2000-viering in de Sint-Pancratiusbasiliek in Tubbergen was zaterdagavond een groot succes. Alle 550 plaatsen waren bezet. Een tiental kerkgangers moest zelfs staand achterin de kerk de viering volgen.

Zes koren uit Tubbergen en directe omgeving zingen klassiekers uit de bekende poplijst. Nummers als I Am Sailing van Rod Steward, Iedereen is van de wereld van The Scene, Imagine van John Lennon en Go Like Elijah van Chi Coltrane worden gezongen.

Teksten
De koorzang, begeleid door een combo, wordt afgewisseld met korte schriftlezingen uit de Bijbel door diaken Bert Huitink. Op een beamer staan de liedteksten, maar ook korte citaten van onder anderen Maarten Luther King. Kaarsen worden ontstoken.

Kritiek
Het publiek kan de Top 2000 viering bijzonder waarderen. Kritische geluiden die de afgelopen weken klonken, lijken te zijn verstomd. ,,Die kritiek werd niet breed gedeeld. De meeste mensen vinden het prachtig dat dit kan in de kerk in Tubbergen’’, zegt bezoekster Ineke Oude Avenhuis. Tijdens het slotlied in de kerk gaan kerkgangers spontaan staan en klappen mee op het ritme van het lied Heal the World van Michael Jackson.

Tevreden
Diaken Bert Huitink is tevreden. ,,Vanmiddag was ik nog bang dat de kerk vanwege de slechte weersomstandigheden halfvol zou zitten. Het tegendeel is waar. Het zit bomvol. Fantastisch dat iedereen is gekomen.’’