Uitvoering Messiah - COV Hosanna Rijssen

10-11-2016

Na de prachtige uitvoering van Brahms’ Ein Deutsches Requiem op 15 april jl., is COV  Hosanna hard aan het studeren gegaan met één van ’s werelds meest bekende werken voor koor, solisten en orkest: de Messiah.  Het koor mag zich hierbij verheugen in een toeloop van nieuwe,  jonge leden.

‘Messiah, a New sacred Oratorio’ is een oratorium van Georg Friedrich Händel, gecomponeerd in 1741 en voor het eerst uitgevoerd in 1742, in Dublin.

Het werk wordt vooral rond de Kerst uitgevoerd, maar ook wel in de Paastijd.

Uivoering Messiah op 25 november in de Dionysiuskerk
De Messiah behandelt in drie delen het gehele kerkelijke jaar. Van Advent, de aankondiging en geboorte van de Heere Jezus (deel I ), Zijn kruisiging, opstanding en hemelvaart (deel II ) tot naar de overwinning in het eeuwige leven (deel III ). Dit wordt vertolkt door melodische aria’s en koren.

Händel had slechts 24 dagen nodig om het te componeren. Het Hallelujah-koor, aan het einde van deel twee, is het bekendste deel  van het oratorium.

COV Hosanna gaat dit meesterwerk uitvoeren op vrijdag 25 november, om 20.00 uur in de Dionysiuskerk aan de Rozengaarde te Rijssen.

Dirigent is Jacco Camphens, het begeleidend orkest is  het Van Wassenaer Consort.

Solisten tijdens deze uitvoering zijn Marleen Everink (sopraan), Martine Straesser (alt/mezzo sopraan), Leon van Liere (tenor) en David Greco (bas).

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop à €26,- (Pas 65+ €24,- , t/m 21 jaar €20,- ) per email info@covhosanna-rijssen.nl, via tel. 0548-540375, bij VVV Readshop Rijssen en bij de koorleden.

Bij de ingang van de kerk kosten de kaarten €28,-.

Meer informatie: KLIK HIER