Activiteiten

Een Bijbels prentenboek in glas en lood - 20:00

24-11-2017 - Nijverdal

Op vrijdag 24 november a.s. presenteert Uutgeverieje ’n Boaken in de oude dorpskerk van Hellendoorn Een Bijbels prentenboek in glas en lood.
In dit boek legt Paul Janse achtergronden en symboliek uit van ruim 125 glas-in-loodramen. Deze kleurrijke vensters zijn te vinden in drie kerken in Hellen-doorn en drie in Nijverdal.
Ook in onze kerk vormen die ramen een belangrijk onderdeel van het geloofsgebouw. We nodigen alle kerk- en parochieleden van harte uit die avond bij de presentatie aanwezig te zijn.

De avond begint om 20.00 uur. Al om half acht staan de kerkdeuren open. In dat halve uur bespeelt voormalig kerkorganist Henk Harmsen het orgel. In de loop van de avond begeleidt hij een speciaal voor deze gebeurtenis opgericht mannenkoor dat gregoriaanse gezangen zal zingen. Ook improvi-seert Henk halverwege de avond onder meer over psalm 42 en Een vaste burcht. Paul Janse geeft een korte lezing over de inhoud van het boek.

Na afloop is er in de Leerkamer nog wat na te praten onder het genot van een hapje en een drank-je.
Er is dan ook gelegenheid het bijna driehonderd pagina’s dikke boek aan te schaffen voor de prijs van 35 euro. Vanaf 25 november ook bij de boekhandels in Hellendoorn en Nijverdal en bij AH Rob Loomans.